Elektrėnuose apsilankęs V. Uspaskich: Lietuvą galime paversti patrauklia šalimi investuotojams

Ketvirtadienį, birželio 7 d.,  aptarti skyriaus situacijos ir kitus svarbius klausimus susirinko Darbo partijos Elektrėnų skyriaus nariai. Į susitikimą su partiečiais atvyko ir Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich.

„Sveiki visi. Pakalbėkime. Papasakokite man kaip gyvenate“, - į susitikimą atvykęs Darbo partijos pirmininkas ėmė bendrauti su partiečiais.

Žmonės Viktorui Uspaskich pasakojo apie savo kasdienybę, domėjosi partijos ateities planais ir dabartine politine situacija. 

„Skyriuose viskas tvarkoje. Skyriai aktyviai veikia, praktiškai visi skyriai pilnai suformuoti. Mumis domisi žmonės, visuomenė, žiniasklaida. Aš esu labai darbingai nusiteikęs ir pasirengęs eiti į priekį“, - susirinkusiems kalbėjo V. Uspaskich.

Partijos pirmininkas taip pat pristatė unikalią, įvairiomis ekspertų analizėmis grįstą Darbo partijos programą. Kalbėjo apie jos pagrindines idėjas, pristatė gaires. Partiečius ypač sudomino jo pasiūlymas, kad Lietuvą reikia paversti taikos, o ne buferine zona. 

Su partiečiais pirmininkas diskutavo ir ekonominiais klausimais. 

„Turime aiškiai suformuluotus tikslus, kuriuos galima pasiekti įvykdžius mūsų programą. Paversti Lietuvą patrauklia šalimi investuotojams ir tapti viena iš penkių top šalių pagal investicinį patrauklumą“, - apie programą pasakojo Darbo partijos pirmininkas. V. Uspaskich iš partiečių sulaukė klausimo, kokia jo pozicija dėl PVM mažinimo maisto produktams. V. Uspaskich buvo labai konkretus – PVM maisto produktams Lietuvoje mažinti būtina. 

„PVM sukuria konkurencingumą su kitų šalių įmonėmis. Didžioji Britanija padarė 0 procentų maisto produktams, nes jie protingi, jie apgynė savo nacionalinę vertę. Reikia pradėti mažinti PVM ir Lietuvoje. Tuomet mūsų prekė bus konkurencinga, nes dabar užsienietiškas produktas yra pigesnis“, - su partiečiais diskutavo V. Uspaskich

Susitikimui einant į pabaigą partiečiai nusprendė, kada bus rengiamas kitas susitikimas, o V. Uspaskich partiečius paragino kuo greičiau išsirinkti skyriaus pirmininką ir judėti į priekį.