Darbo partijos rezoliucija

Balandžio 15 d. įvyko VIII Darbo partijos suvažiavimas, kurio metu buvo išrinktas Darbo partijos pirmininkas.  Juo tapo Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskich.


Į suvažiavimą, kuris praėjo itin sklandžiai, atvyko gausus partiečių būrys – žmonių susirinko gerokai daugiau nei buvo nustatyta atstovavimo norma.



Šiandien partija išsigrynino – jos gretose liko tik tikri darbiečiai. Tie, kurie pasirengę kartu dirbti, drauge eiti į priekį. Partija atvertė naują lapą, pradėjo naują etapą.

 



Suvažiavimo metu išrinkti visi Darbo partijos valdymo organai. Pirmininko pavaduotojais tapo penki partijos nariai – Valentinas Bukauskas, Vigilijus Jukna, Šarūnas Birutis, Rolandas Janickas, Aidas Gedvilas.

Pristatytos ir Darbo partijos programinės gairės. Tai unikali ir efektyvi programa, kurios neturi jokia kita partija. Programa sudaryta remiantis įvairiais ekspertų tyrimais, analizėmis ir prognozėmis į ateitį.

Ji padėtų išspręsti daugybę Lietuvos problemų, kaip demografija, emigracija, ji skatintų ekonomikos augimą. Ją įgyvendinus, per vieną Seimo kadenciją į Lietuvą grįžtų per 100 tūkst. emigravusių Lietuvos žmonių. 


Ji užtikrintų regionų vystymąsi. Joje pateikiamas naujas požiūris į užsienio politiką, švietimo sistemą, kultūrą.


Programoje siūloma Lietuvos ilgalaike strategine kryptimi pasirinkti maisto ir lengvąją pramonę. Pateikiami argumentai, kodėl jas reikia vystyti, kokią naudą tai atneštų valstybei.

 


Siūloma ir toliau pagal galimybes skatinti aukštųjų technologijų, finansų sričių, startuolių programas.


Remiantis Anglijos, Airijos, Vokietijos, Prancūzijos, Italijos ir Lenkijos patirtimis, pristatytoje programoje pateikiamas naujas požiūris į mokesčių subalansavimą skirtą strateginei sričiai plėtoti.

 



Taip pat pateiktas siūlymas sukurti sąlygas, kad Lietuvos gamintojai galėtų tapti konkurencingesni, siūloma kuo skubiau atsisakyti nacionalinių gamintojų koncentracijos pagal valstybės dydį. Nes šiuo metu Lietuvos įmonės atsidūrė pažemintųjų padėtyje ir turi būti net 10 kartų mažesnės už Lenkijos, Vokietijos ir kt. valstybių įmones.
 



Suvažiavime pasidžiaugta, kad valdžia pradėjo įgyvendinti Darbo partijos programos nuostatas dėl minimalaus atlyginimo. Siūloma aiškiai nustatyti pensijų ir minimalaus atlyginimo dydį 50-60 proc. vidutinio atlyginimo atžvilgiu.

Socialines išmokas siūloma subalansuoti taip, kad žmogus būtų suinteresuotas dirbti, o ne maldauti socialinės išmaldos.



Nuo rudens pagal šią programą planuojami mokymai. Jų tikslas – kiekvienam žmogui asmeniškai perteikti programos esmę ir paskatinti dalyvauti jos įgyvendinimo procese.

 



Partija intensyviai ruošiasi dalyvauti visuose rinkimuose ir jau artimiausiu laikotarpiu peržengti reikiamą balsų barjerą.


Partija pareiškia - kritikuoti lengva, bet gyvenimas nuo to nepagerės. Todėl Darbo partijos prioritetas – artimiausiu metu savo laiką ir energiją nukreipti į naujoves, kūrybą bei ieškoti sąlyčio taškų su kitais politikais, partijomis ir dabartine valdžia bendram darbui.

Š. m. rudenį nuspręsta sukviesti suvažiavimą, kuriame dalyvaus 3 tūkst. delegatų iš 16 tūkst. esamų Darbo partijos narių. Šio suvažiavimo metu partijos nariams bus surengtas Darbo partijos programos visuomenei pristatymo seminaras.