Darbo partijos frakcija: Seimo nariai ką tik atleido trečdalį ugniagesių iš darbo

Ketvirtadienį Seimo nariai priėmė Priešgaisrinės saugos įstatymo pakeitimus, kurie be darbo gali palikti trečdalį dabar savivaldybėse dirbančių ugniagesių, mano Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys.

Pakeitimai numato, kad asmuo, priimamas į savivaldybės priešgaisrinės tarnybos pareigas, turi atitikti 4 bendruosius reikalavimus: 1) būti ne jaunesnis kaip 18 metų ir ne vyresnis kaip 65 metų, 2) turėti ne žemesnį kaip pagrindinį išsilavinimą, 3) būti nepriekaištingos reputacijos ir 4) būti tokios sveikatos būklės, kuri leistų eiti savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ir Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojo pareigas. Pastaruosius reikalavimus nustatytų sveikatos apsaugos ministras.

Seimo Darbo partijos frakcija šių pakeitimų nepalaikė.

„Kaip visada Seimas per daug skubėdamas pridaro neapgalvotų dalykų. Pagal šiuos pakeitimus, iki trečdalio dabar dirbančių ugniagesių netektų darbo, nes šiuo momentu neatitinka reikalavimų, nors savo darbą jie dirba jau ilgai ir gerai. Kaip jiems dabar tai paaiškinti? Kaip greitai ir kas suras, kas juos pakeis, kaip bus išsaugota jų sukaupta patirtis gelbėjimo ir gaisrų gesinimo darbuose? Akivaizdu, kad Seimas paskubėjo ir neapgalvojo tokio sprendimo pasekmių“, – sako K. Daukšys.

Jeigu Prezidentė pasirašys po minimais pakeitimais, jie įsigalios nuo sausio 1 d.

Seimo Darbo partijos frakcija Seimo rudens sesijoje inicijuos skubias pataisas, kad numatyti bendrieji reikalavimai būtų pakeisti taip, kad šiuo metu dirbantys ugniagesiai nenukentėtų.