Darbo partija ragina sulyginti premijas olimpiečiams ir parolimpiečiams

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis rytoj, rugsėjo 20 d., vyksiančioje politinėje taryboje kels klausimą dėl Rio de Žaneiro olimpiadoje medalius laimėjusių parolimpiečių premijų didinimo.

„Parolimpiečiai garsina Lietuvą, o ji atsuka jiems nugarą, atsilygindama septynis kartus mažesnėmis premijomis negu skiriama olimpiečiams. Visi sportininkai savo darbu ir pasiekimais vienodai garsina mūsų šalį, todėl sunku įsivaizduoti, kokios gali būti priežastys dėl ko šitiek kartų skiriasi parolimpiečiams ir olimpiečiams skiriamos premijos. Šis klausimas turi būti nedelsiant sprendžiamas ir visi sportininkai turi būti skatinami ir apdovanojami vienodai. Tikiuosi, tai supras visi politinėje taryboje susitinkantys politikai“, - sakė Darbo partijos pirmininkas V. Mazuronis.

Tuo tarpu Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė pakartotinai kreipėsi į Premjerą A. Butkevičių, prašydama kuo skubiau peržiūrėti Vyriausybės nutarimą „Dėl didelio meistriškumo sportininkų ir kitų rinktinės narių skatinimo“ ir atsisakyti itin diskriminacinių nuostatų, skatinant parolimpinių žaidynių dalyvius.

„Valstybės vadovai dosnūs sveikinimais, tačiau pelnytomis premijomis apdovanoti laimėjusiųjų medalius parolimpiečių, deja, neskuba. Parolimpinių žaidynių laimėtojams būtina padidinti premijas, nes tiek olimpinių, tiek parolimpinių žaidynių dalyvių statusas vienodas, neįgaliųjų sportininkų indėlis į pergalę yra ne ką mažesnis, o kartais gal net didesnis. Jeigu ir toliau nebus imtasi priemonių spręsti šiai skaudžiai ir neteisingai situacijai, kreipsiuosi į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą“, - sakė darbietė D. Mikutienė.