Darbo partija: "Apie jungimąsi su socialdemokratais ar kita partija - net nesvarstome"

Po šiandien, lapkričio 23 d., spaudoje pasirodžiusių darbiečio Vydo Gedvilo teiginių, esą "būtina galvoti apie kairiųjų politinių jėgų telkimąsi" bei pareiškimus, kad Darbo partija gali išlikti tik susijungusi su socialdemokratais, laikinai Darbo partijos pirmininko pareigas einantis Vytautas Gapšys pabrėžė, jog partija niekada nesvarstė ir nepriėmė jokių sprendimų dėl Darbo partijos ir socialdemokratų jungimosi.

"Darbo partija ne tik niekada nesvarstė apie jungimąsi su socialdemokratais, dar daugiau - pirmininkų taryboje, vykusioje pirmadienį, ne tik išreiškėme palaikymą dviem kandidatams į partijos pirmininko postą - Rolandui Janickui ir Artūrui Paulauskui - bet ir rekomendavome Darbo partijos nariams Valentinui Bukauskui bei Petrui Čimbarui, išrinktiems į Seimą ir prisijungusiems prie socialdemokratų partijos frakcijos, iš jos kuo skubiau pasitraukti. Jeigu jie to nepadarys, šį klausimą spręsti perduosime partijos tarybai", - sakė V. Gapšys.

Laikinasis partijos pirmininkas taip pat pabrėžė, jog lrytas.lt portalo straipsnyje "Be rinkėjų kraičio likusi Darbo partija dairosi jaunikio" pateiktos vieno asmens mintys ir nuomonė, nuo kurių Darbo partija visiškai atsiriboja.

"Šiuo metu intensyviai ruošiamės partijos suvažiavimui, vyksiančiam gruodžio 11 d. Kėdainiuose, kurio metu rinksime naują pirmininką ir pradėsime naują partijos gyvavimo etapą. Mes tikime, kad naujas pirmininkas stiprins, vienys partiją ir sėkmingai ves ją į priekį", - teigia V. Gapšys.