Darbiečiai svarsto palikti socialdemokratus

Ateinantį ketvirtadienį, rugsėjo 21 d., l.e.p. Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis skubiam posėdžiui kviečia Darbo partijos pirmininko pavaduotojus ir pirmininkų tarybą. Posėdyje bus svarstoma darbiečių ateitis socialdemokratų frakcijoje Seime.

Posėdis kviečiamas atsižvelgus į situaciją dėl pernelyg ilgai užsitęsusio socialdemokratų blaškymosi ar likti valdančiojoje koalicijoje. Posėdyje dalyvaus l.e.p. Darbo partijos pirmininkas Š. Birutis, jo pavaduotojai P. Kuizinas, Ž. Simanavičienė, I. Baltušytė-Četrauskienė, Seimo nariai V. Bukauskas ir P. Čimbaras bei anksčiau Darbo partijos pirmininkų pareigas ėję Ž. Pinskuvienė, K. Daukšys ir V. Uspaskich.

„Mes turime savo programą ir tikslus, kurių negalime įgyvendinti dėl socialdemokratų nuolatinio sąmyšio partijos viduje.  Jie patys nėra tikri dėl frakcijos ateities valdančiojoje koalicijoje, o keliamas chaosas tampa didele kliūtimi atlikti savo pareigą. Mes privalome apsvarstyti visas galimybes ir apsispręsti ar norime likti su jais. Tai padarysime dar šią savaitę“, - sako l.e.p. Darbo partijos pirmininkas Šarūnas Birutis.