Darbiečiai kviečia politinę tarybą gegužės 30 d.

Pirmadienį Darbo partijos valdyboje buvo išreikšta nuostaba dėl vis nesušaukiamos politinės tarybos ir nuspręsta pakartotinai prašyti koalicijos partnerių, kad politinė taryba būtų sukviesta kuo skubiau. Jeigu ji neįvyktų, Darbo partija imasi iniciatyvos ir politinę tarybą kviečia gegužės 30 d.

Paskutinė valdančiosios koalicijos politinė taryba buvo sušaukta kovo 18 d.

„Paskutinė politinė taryba įvyko daugiau nei prieš 2 mėnesius, kurioje buvo aiškiai sutarti terminai dėl sprendimų PVM maisto produktams, NPD didinimo, politinio susitarimo dėl politikos pabėgėlių atžvilgiu ir t.t. Apgailestauju dėl koalicijos partnerių nenoro spręsti tokius svarbius valstybės klausimus aukščiausiu lygmeniu, esame priversti prisiimti atsakomybę ir jau trečią kartą prašome sušaukti politinę tarybą kuo skubiau. Jei tai neįvyks, prisiimdami atsakomybę ją šauksime mes“, – sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas  Mazuronis.

Jeigu šią savaitę politinė taryba nebūtų sušaukta, Darbo partija ją šaukia pirmadienį, gegužės 30 d., 12 val. Tarybos salėje, LR Seime.

Siūloma politinės tarybos darbotvarkė:

-  Dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) maisto produktams mažinimo;

-  Dėl neapmokestinamo pajamų dydžio (NPD) didinimo;

-  Dėl partijų susitarimo dėl politikos pabėgėlių klausimo;

-  Dėl socialinio modelio priėmimo;

-  Dėl partijų susitarimo dėl sporto.

„Tokia situacija tęstis nebegali. Kasdien brangstantys maisto produktai ir vis didėjantys apsipirkimo mastai Lenkijoje Darbo partijos netenkina, juolab, kad yra veiksmai, sprendimai, kuriais Vyriausybė gali šias problemas pradėti spręsti“, – teigia V. Mazuronis.