Darbiečiai „frakcijų koalicijos“ sutarties nepasirašė

Antradienį, rugsėjo 26 d., pasirodė klaidinanti informacija, kad Darbo partijos nariai Seime Petras Čimbaras ir Valentinas Bukauskas kartu socialdemokratais pasirašė „frakcijų koalicijos“ sutartį su „valstiečiais“.  Tačiau nei Petras Čimbaras, nei Valentinas Bukauskas šios sutarties nepasirašė, palaiko Vyriausybę, o kokia forma dirbs toliau Seime diskusija vyks artimiausiu metu.

 „Nežadu dalyvauti partijų vidinėse kovose. Aš jokios sutarties tikrai nepasirašiau ir to daryti neplanuoju. Kaip ir buvo nuspręsta posėdyje, kuriame dalyvavo Darbo partijos pirmininko pavaduotojai ir pirmininkų taryba, palaikysiu Vyriausybės veiksmus, o kokia forma tai vyks – spręsime ateityje“, - sako darbietis Petras Čimbaras.

 Ant šios sutarties V. Bukausko parašo taip pat nėra, jis  remia Vyriausybės veiksmus ir dirba tokiu principu, kaip buvo nuspręsta praeitą savaitę l.e.p. Šarūno Biručio sušauktame Darbo partijos pirmininko pavaduotojų ir pirmininkų tarybos posėdyje.

 „Frakcijų koalicijos“ sutarties tikrai nepasirašiau. Praeitą savaitę sušauktame posėdyje buvo nuspręsta, kad mes, darbiečiai, palaikysime Vyriausybę, remsime jos veiksmus ir jokių sutarčių tikrai nepasirašinėjame“, - sako Darbo partijos narys Seime Valentinas Bukauskas.